flugfiske
Flugfiske i tjärn
fiske på fjället
Flugfiske

Fishing in Åre Mountain

Åre has a variety of good fishing in rivers, mountains ponds and lakes. Åre has on offer amazing fishing from the beginner, families or the more serious fisherman, something that suits everyone.

here or ICA Björnänge (local supermarket) or from Daniel Dahlström tel (0046)702 776721.

I Tegefors mellan Åre och Duved finns det fint fiske i strömmande vatten som även är barnvänligt. För den inbitne flugfiskaren erbjuder Gevströmmen, i utloppet av Gevsjön (ca 15 km väster om Duved) ett av Jämtlands bästa där det har fångats många bamse- öringar vid utloppet av Gevsjön. För att köpa fiskekort för Åresjön- Åreälven mfl kan man gå in på iFiske och köpa fiskekort här. Men kanske den allra bästa flugfiskesträckan i västra Jämtland är Brattlandsströmen som är utloppet till Åresjön i Indalsälven. Här har dykinventeringar påvisat att det finns stora mängder öring. För den som vill kombinera vandring med fiske uppe i fjälltjärnar så erbjuder Årefjällen ett rikt utbud att fina tjärnar som tex Häggsjön med Holmtjärn, Hallåstjärn och Diggernästjärnen. Här finns det ett rikligt bestånd av både öring och röding. 

För mer info om alla fiskevatten och köp av fiskekort så rekommenderar vi iFiske. När det gäller fiskeguider så samarbetar vi med Åreguiderna och Explore Åre hjälper allt ifrån nybörjare till inbitna fiskare att hitta och uppleva de allra bästa fiskevatten som vi i Åre har att erbjuda. Ett tips är att kombinera fiske fjälltjärnar med vandring där man även sover över i tält uppe på fjället. Kontakta oss så hjälper vi er både med boende och en guidad fiskeupplevelse.

Kontakta oss så hjälper vi er med fiskeguide

Välj ditt drömboende i Åre

<% totalFilter %> filter applicerade